Tin Beraković - Kronometar i autoslalom Zagreb 2018

Sezona 2018

In Blog, Kako početi s autosportom by admin

Photo by: Morgan Matijević

Automobilistička sezona 2018. za nas je pred samim krajem. Preostala je još jedino domaća utrka, 9. Rally Show Santa Domenica u organizaciji Auto Karting Kluba Sveta Nedelja. “Santa Domenica” kako je najčešće oslovljavana, vozi se već tradicionalno zadnjeg vikenda jedanaestog mjeseca u godini, 24.-25. studenog 2018. u Svetoj Nedelji i Samoboru. O tome ipak više drugom prilikom. Ove sam godine pisanje bloga stavio daleko u pozadinu. Posljednji članak, izuzev fotoreportažnog u suradnji s tvrtkom Subaru Auto Lončarić bio je izvještaj s prve utrke u sezoni, Kronometra u Poreču. Od tada nastupio sam na još šest utrka širom Hrvatske…

 

Tin Beraković - Filip Krnjić - toyota Yaris TS - Autoslalom Dubrovnik 2018

Početak sezone i automobil

Prva utrka sezone na kojoj smo nastupili bila je dakle 14. Nagrada Tar-Vabriga, odnosno pučkim rječnikom Kronometar Tar. Mjesto radnje bio je Motodrom Poreč, točnije njegova karting staza. Pripreme za utrku praktički uopće nije bilo, pošto sam se s puta vratio u jutarnjim satima dan ranije. Više o dogodovštinama i dojmovima s utrke u okolici Poreča mogli ste čitati u izvještaju.

 

Sljedeća na redu bila je autoslalom utrka u glavnom gradu Hrvatske – 12. Nagrada Dani Dubrave. Manifestacija je to na kojoj sam nastupio i prošle godine, ujedno debitirajući u disciplini Autoslalom. Automobil za ovu sezonu sličan je onomu s kojim sam vozio do tada, prepoznatljivoj narančastoj Toyoti Yaris. Ipak, razlika je izuzetno velika. Motor u narančastom Yarisu obujma je 1.3 litre te razvija skromnih 86 konjskih snaga pa ga je potrebno konstantno držati u visokim okretajima. To pak zahtjeva česta prebacivanja u nižu brzinu tamo gdje crveni Yaris TS, sa znatno elastičnijim motorom zapremnine 1.5 litara i 105 konjskih snaga bez problema prolazi bez šaltanja. No, velika razlika leži i u ovjesu koji je na crvenom Yarisu znatno bolji od ne pretjerano efikasnog i istrošenog na narančastom. Velika razlika jest i u veličini naplataka, odnosno kotača. Prošle sam godine na narančastom Yarisu vozio na 17′ kotačima koji su preveliki i preteški za automobil te klase. Ove smo godine nabavili i nove serijske gume na felgama 15′ što sigurno znatno popravlja izvedbu automobila. U grubo o samom ovosezonskom automobilu – riječ je o potpuno serijskoj Toyoti Yaris TS (izuzev trkaćeg sjedala i volana) kojeg u naredno vrijeme planiramo polako slagati u trkaći automobil za rally. Motor je već spomenuti 1,5 koji razvija 105 konjskih snaga, a vozilo se od slabijeg Yarisa 1.3 razlikuje još i po disk kočnicama i na prednjoj i stražnjoj osovini te boljem ovjesu.

 

Tin Beraković - Toyota yaris TS - Autoslalom Dubrava 2018

12. Nagrada Dani Dubrave

Vratimo se na prvu utrku discipline Autoslalom u sezoni. U Dubravi sam automobil dijelio s klupskim kolegom Filipom Krnjićem, koji nije stigao pripremiti svoj Peugeot 106 do datuma utrke. oboje nismo imali pretjerano iskustva s novim automobilom. Nakon povratka iz Tara automobil je stajao sve do zagrebačke utrke. Autoslalom je tehnička disciplina bazirana na što preciznijem i bržem prolasku staze prožete čunjevima i vratima. Nešto slično kao na skijaškoj slalom utrci. Staza u Dubravi najbrža je utrka discipline autoslalom u prvenstvu. Gume na kojima smo vozili bile su nove, netom prije utrke kupljene serijske Uniroyal. Što se konkurentnosti tiče, na suhoj stazi serijske gume nemaju nikakve šanse u usporedbi sa semi slick-ovima, odnosno “polutrkaćim” gumama na kojima voze gotovo svi natjecatelji u serijskim klasama. Lošu vozačku poziciju sjedenja u automobilu iz Tara (sjedalo je bilo drastično prenisko), modificirali smo. “Probleme” je jedino stvaralo privikavanje na automobil pošto sam do utrke svakodnevno vozio drugačijeg, Yarisa 1.3 koji se sasvim drugačije vozi. Tako sam neke dijelove staze ovim automobilom mogao proći u višoj brzini no sam bio naviknut vozeći slabiju inačicu istog auta. No, polako tijekom utrke sve sam se više privikavao na novi automobil. Na kraju, sve sam vožnje odvezao bez srušenog čunja (za svaki se srušeni dobije od 2-20 sekundi penalizacije) te završio ukupno na 42. mjestu od 76 vozača koji su nastupili u utrci te 9. mjestu u klasi od 21 vozača. Na rezultat se uopće nisam obazirao, pošto smo vozili na nekonkurentnim gumama. Skoncentrirao sam se prvenstveno na borbu s kolegom u istom automobilu, Filipom Krnjićem.  Filip je na kraju završio na 46. mjestu i 10. mjestu u klasi. Bio mi je ovo prvi put da sam imao neku izravnu borbu što me poticalo da se iz vožnje u vožnju trudim biti čim brži. Istina je što kažu da si usred izravne konkurencije brži. Jako zanimljivo iskustvo! Slijedila je ljetna pauza…

 

Tin Beraković - Boris Beraković - Toyota Yaris TS - Kronometar Špansko 2018

Prvo postolje u karijeri

Nastavak kronometar i autoslalom sezone uslijedio je na samom početku mjeseca rujna. Trkaći vikend na Karting Centru Zagreb u Španskom započeo je kronometar utrkom na kojoj je nastupilo 78 vozača, od toga čak osmero iz našeg kluba, AKK Sveta Nedelja. Ovog puta samnom je “duplića” (1 automobil – 2 vozača) vozio tata, Boris Beraković. Promjenjivo vrijeme započelo je kišom što je značilo da na jednakim, serijskim gumama možemo biti konkurentni, pošto semi slick gume koje nismo posjedovali nisu bile najbolji izbor za kišu. Staza doduše nije bila skliska koliko sam mislio da će biti, pošto mi je ovo bila prva utrka u takvim uvjetima. Pred zadnju, treću vožnju staza se već potpuno osušila. Staza u Španskom poprilično je tehnička, što znači da je bitno imati tečnost kroz zavoje i fino dozirati gas da automobil ne ide previše “preko nosa”, odnosno ne podupravlja. Tijekom utrke držao sam drugu poziciju u klasi, što mi se činilo nerealno, pošto se na prijašnjim, suhim utrkama, s nekonkurentnim gumama nisam niti mogao približiti vrhu klase. Dan je dugo trajao, a čekanje posljednje, odlučujuće vožnje činilo se kao vječnost. Na kraju, zadržao sam drugu poziciju u klasi, od trinaest vozača! No, da stvar bude još bolja, treće mjesto u klasi pripalo je tati, s oko pola sekunde prednosti ispred četvrtoplasiranog! Utrku smo u ukupnom poretku, sa serijskim automobilom završili kao 35. i 41. od 78 vozača. Bilo je to predivno iskustvo! Prvo postolje u karijeri, i uz to dijeliti ga s tatom!

 

Dan kasnije, u nedjelju 02. rujna, vozila se autoslalom utrka na istoj stazi, samo s postavljenim čunjevima i vratima. Vrijeme je bilo sunčano. Staza suha. Sa serijskim gumama ponovno nismo bili konkurentni. No, nakon kronometra koji mi se poprilično dopao, autoslalom i malo kalkuliranje da se ne sruši pokoji čunj nije mi više bio baš toliko zanimljiv. Makar, za iskustvo početnika kao što sam ja autoslalom je također kvalitetna disciplina! Filip Krnjić ponovno je vozio duplića samnom te smo ponovno imali interni “fajt”. Na kraju, Filip je završio na 53. mjestu, dok sam ja dogurao do 46. mjesta od 70 vozača. U klasi sam završio na 8. od 19 mjesta.

 

Tin Beraković - Boris Beraković - Kronometar i autoslalom Dubrovnik 2018 - Toyota Yaris ts

Dobar vikend u Dubrovniku

Sljedeća stanica u kalendaru utrka autoslaloma i kronometra bila je 8./16. Nagrada Ragusa Racing-a u okolici Dubrovnika, točnije u mjestima Slano i Banići. Nisam niti pomišljao da bih se zaputio skroz do Dubrovnika na utrku autoslaloma i kronometra. No, jedno tjedan dana prije utrke, kad sam se vratio kući tata mi je nonšalantno rekao: “Prijavio sam nas za Dubrovnik.” Isprva nisam znao šali li se, jer troškovi za toliki put i utrku nisu baš u rangu s onima za utrku u Zagrebu, pa niti Istri. Uz to, nabavili smo i semi slick gume s kojima smo trebali biti konkurentni u klasi. Otputovali smo u kasnu večer petka, što je bilo jedno pola dana kasnije no smo planirali, tako da smo u apartman koji je od staze na kojoj se utrka vozila udaljen svega nekoliko minuta pješice, stigli u noćnim satima. Prvog dana manifestacije vozio se autoslalom. Prva, trening vožnja bila mi je ujedno i prva vožnja na semi slick gumama uopće. Naprosto mi je bilo nerealno koliko te gume bolje drže cestu nego serijske. Toliko nerealno da sam punu koncentraciju posvetio upoznavanju granica guma te zaboravio proći cijelu seriju guma (tzv. “zmijicu”) što je značilo da mi se vožnja ne računa. Mada je to bila trening vožnja koja se ne boduje za utrku, sjećanje na prošlogodišnji autoslalom u Španskom nije mi baš pomoglo u opuštanju… U prvoj vožnji utrke dogodila se slična situacija te je prva od tri vožnje propala (boduju se najbolje dvije vožnje). No, potpuni preokret došao je u drugoj vožnji u kojoj sam bio vrlo brz što mi je otvorilo mogućnost borbe za treće mjesto u klasi, na kojem sam se do tada nalazio. Treću vožnju odvozio sam sporije, pošto sam dosta kalkulirao kako ne bih dobio penalizaciju srušim li koji čunj. Ipak, pogreškom drugoplasiranoga popeo sam se i do druge pozicije na postolju klase, sa svega pola sekunde prednosti nad trećeplasiranim Antunom Laušinom, jednim od najtrofejnijih hrvatskih vozača autoslaloma u povijesti. U juniorima sam također osvojio drugo mjesto što mi je po prvi puta na utrci donijelo dva pehara!

 

Tin Beraković - Autoslalom Dubrovnik 2018

Dobar vikend u Dubrovniku #2

Dan nakon autoslaloma tata i ja vozili smo kronometar. Ista staza, bez čunjeva, sa zanimljivim šikanama. Prije same utrke, stigao sam otići i na nedjeljnu misu u crkvu koja se nalazila između apartmana i staze. Nije moglo bolje! Nadalje, moram se zahvaliti Marku Cavoru i ostatku ekipe koji su također vozili te mi dali korisne savjete u vožnji. Hvala! Staza u Slanom pripremljena za kronometar dosta je brza, s brojnim šikanama, na nekim dijelovima postavljenim i na malu nizbrdicu što je predstavljalo dobar izazov. Tijekom cijele nedjeljne utrke guštao sam! U kronometru nema toliko “kalkuliranja” da se ne sruši neki čunj ili slično, kao u autoslalomu. Čista jurnjava do granica! Čisti gušt! Da ne duljim previše, na kraju utrke završio sam kao 16. od 44 natjecatelja, 2. u klasi te 3. u juniorima. Tata je pobijedio u konkurenciji veterana tako da smo kući s trkaćeg vikenda u Dubrovniku krenuli s pet pehara!

 

Tin Beraković- Boris Beraković- Toyota Yaris - Kronometar Grobnik 2018 #1

9. Nagrada RI-Autosport

Posljednja utrka u sezoni Prvenstva Hrvatske u Kronometru vožena je 21. listopada 2018. na prostoru Automotodroma Grobnik. Tata se na Grobniku borio za drugo mjesto u prvenstvu u konkurenciji veterana, dok sam ja bio u mogućnosti završiti kao drugoplasirani u klasi, budem li brži od dvojice konkurenata koji su u prvenstvu s po tri boda iza mene. Također, morao sam potvrditi drugo mjesto u kategoriji juniora (do 23 godine). Trening vožnju vozili smo s preniskim tlakom u gumama što se odrazilo na rezultat. No, vremena na treningu ne boduju se za utrku. Prije prve vožnje počela je sitna kišica te poprilično jak vjetar. Nakon odvožene vožnje bio sam na petom mjestu u klasi, što nije loše za prvu vožnju debija na toj stazi. Razlika između trećeplasiranog i mene iznosila je oko 0,6 sekundi što je uhvatljivo. Uzevši u obzir da se dosta ubrzam na svakoj sljedećoj vožnji, kako je bio slučaj uvijek do sada, osim zadnjih vožnja u Dubrovniku. Nisam bio pod nekim većim pritiskom. Doduše, prva dvojica u klasi (konkurenti u prvenstvu) postavila su izrazito dobra vremena što bi mi bilo poprilično teško stići. Dapače, mislim da nije bilo baš moguće stići ih. U konkurenciji juniora postavio sam drugo najbolje vrijeme vožnje. U pauzi do druge vožnje, počela je nešto jača kiša koju je nosio poprilično jak vjetar. No, promijenili smo gume u serijske i čekali start nadajući se da bi po kiši imali eventualne šanse možda stići konkurente u prvenstvu. Tata, koji je po startnoj listi startao prvi, čekao je u predstartnom prostoru kada je odlučeno da se utrka prekida. Bodovana je tako samo prva vožnja što je značilo da sam u prvenstvu pao na četvrto mjesto u klasi, ali i u juniorima ostao na drugom mjestu. Nisam bio previše razočaran odlukom o prekidu utrke, makar sam bio poprilično “nabrijan” na jurnjavu po kiši i pokušaj stizanja vozača ispred sebe u klasi. Kako god bilo, vrijedilo je skupiti iskustvo na grobničkom kronometru!

 

Tin Beraković- Boris Beraković- Toyota Yaris - Kronometar Grobnik 2018 #3

Viceprvak u juniorima i daljnji planovi

Na kraju prvenstvene sezone, moram biti zadovoljan osvojenim 2. mjestom u prvenstvu kronometra u konkurenciji 24 juniora koji su tijekom sezone nastupili. Borba za drugo mjesto u klasi u prvoj sezoni nastupanja u ovoj disciplini bila mi je također jako zanimljivo iskustvo! Ipak, najbitnije od svega je skupljeno vozačko iskustvo koje me polako razvija kao vozača. Danas se u Dubrovniku vozila još jedna utrka autoslaloma, posljednja u sezoni. Čekamo službene rezultate kako bi vidjeli jesam li uspio ostati na 3. mjestu prvenstva u kategoriji juniora, makar nismo išli na utrku. Ostao je dakle još samo 9. Rally Show Santa Domenica zadnjeg vikenda u mjesecu studenom. Makadamski je to rally kojem se jako veselim! Em što je rally, em što je na makadamu što je posebno iskustvo za vožnju! Moramo još pripremiti “trkaću” Hondu s kojom smo nastupili prošle godine.

 

Što se nastupanja iduće sezone tiče, plan je, budemo li uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju uz pomoć nekog sponzora, složiti Yarisa u trkaći automobil za nastupanje na rally natjecanjima te eventualno nekim brdskim utrkama i ostalim disciplinama. Ima još vremena do toga, no vrijeme brzo teče…

Tin Beraković - Sponzori 2018