Peter Ranga - Škoda Fabia R5 - 8. Rally Show Santa Domenica 2017

8. Rally Santa Domenica ponovno pružio show!

In Blog, Lifestyle by admin

Iza nas je još jedno izdanje najvećeg makadamskog trkaćeg spektakla u Hrvatskoj, ali i regiji. Riječ je dakako o 8. Rally Show Santa Domenica koji svake godine ostavlja sve veći utisak među domaćom, ali i stranom sportskom publikom. Kao i svake godine, popularno zvana “Santa Domenica” održala se posljednjeg vikenda u mjesecu studenom na šodericama Savrščak kod Svete Nedelje i Samobora. Za utrku je bilo prijavljeno 136 posada, dok se na startu pojavilo njih 123. Rekordna je to brojka koja pruža nadu u popularizaciju automobilizma kao atraktivnog i zanimljivog sporta u Hrvatskoj, državi u kojoj mediji (pre)često ne daju dovoljnu podršku brojnim interesantnim sportovima. Međutim, dokaz da takvi sportovi ipak imaju perspektive leži i u činjenici da Rally Show Santa Domenica svake godine privuče više od 10 000 gledatelja uz stazu, s povećom tendencijom rasta.

 

Marco Carrara - Davor Belić - KasparPapir - Atec - Ford Fiesta R5 - 8. Rally Show Santa Domenica 2017

Marco Carrara i Davor Belić primjer su kako kvalitetno i korisno spojiti posao i gušt

Ozbiljna manifestacija

Rally Show Santa Domenica projekt je nastao 2010. godine s ciljem vraćanja rally-u pomalo zaboravljenog statusa atraktivnog, sporta u kojem se žar i talent manifestiraju kroz adrenalinsku poslasticu za gledatelje. U tome je i uspio. Tijekom osam godina održavanja manifestacije, broj prijavljenih posada višestruko je narastao, baš kao i zainteresiranih gledatelja koji svake godine iznova dolaze uživo popratiti ovaj jedinstveni događaj u Hrvatskoj, ali i šire. Interesantna je, meni još uvijek pomalo nevjerojatna činjenica da za ovu rally utrku zna izuzetno velik broj ljudi nepovezan striktno s automobilizmom. Što, nažalost, nije slučaj s ostalim utrkama u Hrvatskoj (stariji se još uvijek sjete nekad jakog INA Delta Rally-a, no današnji nije ni izbliza u rangu s onim legendarnim). Sve su to činjenice koje odaju da je Rally Show Santa Domenica dobrano ugazio u polje ozbiljnih manifestacija koje uz kvalitetnu podršku zajednice i medija jednoga dana mogu izrasti u globalno priznat event koji će Hrvatsku u najboljem svjetlu prikazati svijetu, kao i stranim investitorima.

 

Da je tome tako potvrđuje nam i sve veća zainteresiranost većih tvrtki za suradnju s organizatorom, Auto Karting Klubom Sveta Nedelja. Uz dugogodišnje partnere poput velike Husqvarne koja je sponzorstvo iskoristila kako bi svoje proizvode prezentirala publici i to na najbolji i najinteresantniji način – organiziranjem male “predutrke” u sklopu ceremonijalnog starta rally-a – slalom utrci na kojoj desetak najvećih imena na startnoj listi Rally Santa Domenice odmjerava vozačke vještine na ni manje ni više nego – Husqvarninim kosilicama! Uz Husqvarnu, u svetonedeljsku makadamsku priču uključili su se i Petrol, tehnološki div Bosch, Franck, Subaru te mnogi drugi. Na mjesto ovogodišnjeg generalnog sponzora natjecanja zasjeo je hrvatsko-talijanski trio firmi – KasparPapir, Atec – digital paper i Grafko Caspar. Svoje su proizvode mnogobrojnim gledateljima prezentirali između ostaloga i izradom nove, svečane startne rampe koja je vizualni dojam manifestacije podignula na sasvim novi nivo. Uz to, predstavnici talijanske i hrvatske firme, Marco Carrara (Atec) i Davor Belić (KasparPapir) odlučili su poslovnu suradnju zaokružiti i zajedničkim nastupom na utrci. U vrhunski pripremljenoj Ford Fiesti R5 na kraju su u jakoj konkurenciji zauzeli više nego dobro sedmo mjesto!

 

Mitsubishi Lancer EVO WRC - 8. Rally Show Santa Domenica 2017

Staza je tijekom cijele nedjelje vrvjela gledateljima

Borba za tron

Rally Show Santa Domenica je, kao što joj i samo ime govori, prvenstveno “show” utrka. Ne boduje se za prvenstvo države niti slično. Ipak, kao i svaka utrka, ima klasično mjerenje vremena te na kraju proglašenje najboljih. Tijekom godina održavanja manifestacije, mnogi su vozači pretendirali za najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Kad im taj podvig ne bi uspio, iduće bi godine došli s jačim, konkurentnijim automobilom. To je ta strast prema natjecanju, bilo s drugima, bilo sa samim sobom.

 

Ove je godine organizator, AKK Sveta Nedelja uz samu utrku te ceremonijalni start na glavnom svetonedeljskom trgu uveo i tzv. shakedown, iliti službeni trening. Više o novinama koje nam je ovogodišnje izdanje manifestacije donijelo možete pročitati u najavnom članku. Shakedown je, nazovimo ga tako, simulacija brzinskog ispita same utrke. Simulacija u smislu podloge, zavoja i sl. kako bi momčadi mogle što efikasnije postaviti idealne postavke ovjesa, elektronike i sl. na svojim automobilima. Kao i sama utrka, i službeni je trening bio otvoren za javnost, a ulaz besplatan. To je uz stazu privuklo i velik broj publike i fotografa/snimatelja koji su također isprobavali najbolje kadrove za sutrašnji show.

 

Dario Šamec - Vedran Đukić - Peugeot 206 RC - 8. Rally Show Santa Domenica 2017

Dario Šamec i Vedran Đukić u Peugeotu 206 RC

Borba za tron #2

Nedjeljno jutro, 26. studenog označilo je početak onoga zbog čega su se u Svetoj Nedelji i Samoboru licem u lice našli profesionalni vozači iz osam europskih zemalja, ali i mladi vozači koji tek stječu svoje prve trkaće kilometre. Glavni favoriti za titulu “kralja svetonedeljskog makadama“, jasno, bili su vozači izvrsno pripremljenih trkaćih strojeva klase R5, automobilima tehnologijom i performansama tik do WRC automobila kakvima se vozi svjetsko prvenstvo. Iz Mađarske su tako pobjedu došli napasti Peter Ranga (Škoda Fabia R5) kojem je prije godinu dana pobjeda izmaknula za svega 0,9 sekundi, njegov mlađi brat Laszlo Ranga Jr. te Krisztian Hideg i Janos Puskadi, svi troje također u Škoda Fabia R5 automobilima. Tu su još i vrlo brzi Antal Kovacs (Ford Fiesta R5) te Szabolcs Varkonyi u moćnom Hyundai i20 R5. Prošlogodišnji pobjednik, Austrijanac Beppo Harrach zbog neodgodivih obiteljskih obaveza nije mogao nastupiti, no iz njegove nam je domovine stigao bivši svjetski prvak u PWRC kategoriji, izuzetno brzi Andreas Aigner u Škoda Fabii R5. Domaće snage u R5 automobilu predvodio je bivši europski prvak na brdskim stazama, Tomislav Muhvić s atraktivnim Peugeot 208 T16 R5. Na kraju, najbolje plasirani domaći vozač, a ujedno i pobjednik novoosnovanog Veteran Trophy-a ipak je bio legenda domaćeg automobilizma Nenad Lončarić u svojoj svima dobro znanoj Subaru Imprezi STi.

 

Andreas Aigner - Ilka Minor - Škoda Fabia R5 - 8. rally Show Santa Domenica 2017

Andreas Aigner u vrhunski pripremljenoj Škodi Fabii R5

Utrka

Prvi brzinski ispit dobro je počeo za Petera Rangu koji je ostvario prednost od 4,7 sekundi ispred drugoplasiranog Antala Kovacsa, dok se na treće mjesto smjestio mlađi brat Ranga. Andreas Aigner pri početku se brzinca izvrtio dolaskom na, za makadamske gume vrlo sklizak asfaltni dio te završio na četvrtom mjestu sa zaostatkom za vodećim od 11,7 sekundi. Drugim brzinskim ispitom Aigner se polako vratio u igru postavivši najbolje vrijeme za 2,6 sekunde brže od drugoplasiranog Kovacsa te 3,3 brže od Petera Range koji je unatoč tome ostao vodeći čovjek utrke s prednošću od 4, odnosno 8,4 sekunde naspram Kovacsa i Aignera. Treći i četvrti brzinac ponovno je dobio Peter Ranga, oba puta ispred Andreasa Aignera koji je na koncu rally-a završio drugoplasirani sa 14 sekundi zaostatka. Na zadnju stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Antal Kovacs s konačnih 29,9 sekundi zaostatka, a četvrto je mjesto zauzeo Krisztian Hideg sa zaostatkom od 45,2 sekunde. Ranga, Peter tako je sa solidnom prednošću osvojio svoj prvi naslov na “Santa Domenici” koji mu je prošle godine doslovno iskliznuo iz ruku te se upisao u anale ovog makadamskog show-a.

 

Najjaču klasu, zvanu “NO LIMIT” tako je osvojio ukupni pobjednik, Peter Ranga. Klasa “PRO SPORT(1400>2000 ccm) pripala je Balazs Siebelu u Toyoti Corolli dok je najslabija klasa, “SPRINT(<1400 ccm) pripala Nejcu Mraku u automobilu Suzuki Swift 1.3 GTi. Najbolji u “AUTO KREŠO RWD TROPHY”-u s automobilima sa stražnjim pogonom bio je Arpad Stepan u Ladi VFTS koji je ujedno odnio titulu i u “LADA TROPHY“-u. Tvrtka Bosch bila je pokrovitelj trofeja veterana u kojoj je, kao što smo ranije naveli nagradu osvojio Nenad Lončarić. Klasa produkcijskih automobila pripala je Miklosu Maricseku u Mitsubishi Lanceru EVO IX, dok je kao najbolji junior završio Marko Lončarić u Subaru Legacy GT-u. Kao i nekoliko izdanja do sada, i ove se godine posebna pažnja stavila i na pripadnice nježnijeg spola. Tako je titulu i nagradu za najuspješniju suvozačicu kući ponijela Ilka Minor. Drugoplasirani u ukupnom poretku, Andreas Aigner, utješiti se mogao s peharom za najdalji skok i najatraktivnije vožnje.

 

Boris Beraković - Filip Puzić - Toyota Celica GT-4 - 8. Rally Show Santa Domenica 2017.

Boris Beraković i Filip Puzić na “Santa Domenici” prvenstveno nastupaju zbog gušta i zabavljanja publike

Utrka kao show

Da nije sve samo u brzini pokazali su nam vozači čiji automobili najčešće ne mogu konkurirati za mjesta na podiju, no itekako mogu zabaviti brojnu publiku. Nju je na ovogodišnjem izdanju, nastupom u trkaćoj verziji Ape trokolice oduševljavao majstor na tri kotača Loris Rosati koji je doputovao iz San Marina, državice koja također njeguje jednu posebnu utrku (više o tome pročitajte ovdje). Tu su naravno bile i brojne Lade koje su već dugi niz godina sastavni dio Rally Show Santa Domenice, ali i nekolicina vrlo atraktivnih buggy vozila koji se ne mogu vidjeti svaki dan. Za publiku je vozio i jedan od organizatora utrke, Boris Beraković koji je sa svojom Toyotom Celicom GT-4 gledateljima osim zanimljivih prolazaka pružio i vrtnju automobilom oko svoje osi, vani popularno zvanu “donuts“. Osim toga, sama raznolikost trkaćeg parka koja krasi ovu makadamsku poslasticu, kako su je neki novinari prozvali, sama po sebi pruža zanimljive trenutke provedene uz stazu.

 

Buggy - 8. Rally Show Santa Domenica 2017.

“Od peglice do WRC automobila”, šarolikost voznog parka koju nudi Rally Santa Domenica svakome pruži ponešto zanimljivo

9. Rally Show Santa Domenica

Kao što smo na početku članka spomenuli, još jedno izdanje Rally Show Santa Domenice je iza nas. Pregršt atraktivnih automobila, vrhunskih vožnji te nezaboravnih trenutaka provedenih na makadamu Savrščaka ostat će nam u lijepom sjećanju. No, Rally Santa Domenica ne staje. Pripreme za iduće, deveto izdanje ove sve popularnije manifestacije već su započele. Mjesta za napredak u raznim segmentima još ima. Nadamo se, a i vjerujemo, da će sljedeće izdanje najposjećenijeg makadamskog spektakla u Hrvatskoj biti još kvalitetnije, zanimljivije, ali i zastupljenije u medijima i spoznajama građana. Vidimo se zadnjeg vikenda mjeseca studenog, godine 2018.!

 

Kako je tekla priprema za naš nastup, pa i sama utrka, možete pročitati u prošlome članku.

 

B&B Kožni Auto Interijeri