Tin Beraković - Toyota Yaris - 15. Nagrada Grada Zagreba - Autoslalom Špansko 2017 #1

Autoslalom Špansko & (ne)iskustvo

In Blog, Kako početi s autosportom by admin

Prije sada već otprilike dva i pol tjedna, na jedinoj licenciranoj karting stazi u Hrvatskoj, legendarnom Karting Centru Špansko, gdje sam ujedno kao klinac prvi puta vozio neko motorno vozilo (karting), održala se četvrta ovosezonska utrka Prvenstva Hrvatske u Autoslalomu. Za utrku se nisam posebno pripremao. Već duže vrijeme na serijskoj Toyoti Yaris 1.3 muči nas nešto na ovjesu ili nekoj komponenti prijenosa kod prednjeg lijevog kotača, a par dana prije utrke počelo je poprilično jako lupati u desnim zavojima. Kako bilo, u tom trenutku nismo bili u mogućnosti sanirati oštećenje te je odluka bila bez obzira na to u subotu nastupiti na utrci. Na startu 15. Nagrade Grada Zagreba, što je pravi naziv manifestacije pojavilo se 69 vozačica i vozača iz pet europskih država, a utrka se održava i u čast jedne od najpoznatijih hrvatskih vozačica, pokojne Mire Nikolić (5. Memorijal Mire Nikolić).

 

Tin Beraković - Toyota Yaris - 15. Nagrada Grada Zagreba - Autoslalom Špansko 2017 #2

Ležernija atmosfera

Kako se utrka održavala u Španskom, što je svega desetak minuta vožnje od Svete Nedelje, nisam imao preveliki pritisak prije utrke. Znao sam da rezultatski niti u teoriji ne mogu napraviti neki zapaženiji rezultat, s obzirom na nekonkurentnost automobila naspram ostalih u klasi, ali i manjka iskustva. No, to me uopće ne dira, dapače – lakše se fokusiram na zapažanje grešaka u vožnji te na ispravljanje istih u kasnijim prolascima. Ovo mi je prva sezona u autoslalomu, ali i aktivna u autosportu općenito (izuzevši par rally-a kao predvozač i suvozač) tako da mi osim praktičnog znanja fali i poznavanje staza, pošto sam naravno na svima po prvi put. Pozitivna stvar u cijeloj situaciji bila je što je na utrku kao gledatelj došao i tata koji mi je nakon svake vožnje ukazivao na greške koje sam napravio te kako ih ispraviti. Puno je lakše, pogotovo na početku karijere, kada na utrci imaš nekoga tko ti daje savijete. Puno brže napreduješ, što je bitno jer na jednoj utrci autoslaloma imaš svega četiri prolaska stazom te ako ti je to prvi nastup na istoj, nemaš puno mogućnosti toliko upoznati/zapamtiti stazu da možeš odvoziti gotovo pa idealnu vožnju. Na prethodna sam dva autoslaloma (Dubrava i Generalski Stol) kako sam postepeno sve više pamtio stazu, svakom vožnjom poboljšavao vremena. Svaki dodatni prolazak sve bolje poznaješ stazu i veće su šanse da ćeš napraviti i bolje vrijeme.

 

Tin Beraković - Toyota Yaris - 15. Nagrada Grada Zagreba - Autoslalom Špansko 2017 #3

Danak neiskustvu

Za početak, potaknut brojnim poslovima i obavezama koje si iz nekog razloga stalno pregomilam u raspored, prije utrke „nisam stigao“ izvaditi serijsko, neprofilirano sjedalo iz Yarisa te namontirati trkaće iliti tzv. „školjka“ sjedalo i pojas. Školjka sicevi puno bolje drže tijelo u zavojima te se potrebno značajno manje oslanjati i na volan pri prolasku istih. Time se dobiva više manevarskog prostora za volanom, što se na kraju odražava i na rezultat. Pogotovo u autoslalomu koji se sastoji od puno jakih i naglih skretanja. Razlog što u svakodnevnoj vožnji nemam trkaće sjedalo u autu jest što automobil još uvijek dijelim s mamom, kojoj takav sic nimalo ne odgovara. No, malo po malo.

 

Tin Beraković - Toyota Yaris - 15. Nagrada Grada Zagreba - Autoslalom Špansko 2017 #4

Danak neiskustvu #2

Tijekom četiri vožnje (jedan trening i tri vožnje utrke) svakim sam sljedećim prolaskom, kako sam postepeno pamtio stazu i raspored čunjeva, ispravljao neke greške koje sam napravio u prethodnoj. Ipak, tijekom cijelog eventa nisam uspio skroz zapamtiti cijelu stazu. Tako sam u zadnjoj dionici staze, koja mi je bila nekako najteža za predočiti si u glavi, i u zadnjoj vožnji pogriješio u idealnoj putanji iz predzadnjih u zadnja vrata. Relativno mala greška uzevši u obzir da mi je ovo prvi nastup na spomenutoj utrci, no nekako „bode“ činjenica da nisam uspio ispraviti sve greške koje sam do tada uočio u vožnji. Tako da sam doma krenuo ipak malo potišten.

 

Tin Beraković - Toyota Yaris - 15. Nagrada Grada Zagreba - Autoslalom Špansko 2017 #5

Danak neiskustvu #3

No, „najgore“ sam sačuvao za kraj:

Naime, na stazi je postojala jedna dionica koja se vozila dva puta u istoj vožnji. Na jednom dijelu staze trebalo se skrenuti u drugi krug te idući prolazak nastaviti prema cilju. Prije utrke nisam znao da se ta dionica vozi dvaput, a čini mi se niti na treningu. To je potpuno moja greška jer nisam dovoljno dobro proučio službene dokumente natjecanja. Štreberskiji dio utrka, ali i dio bez kojeg nema niti ozbiljnog nastupa, pa ni rezultata. Prije prve vožnje rečeno mi je za tu „duplu“ dionicu, no potpuno koncentriran na pamćenje i sjećanje staze i rasporeda čunjeva zaboravio sam skrenuti u drugi krug. U rezultatima mi se pisalo nešto kao diskvalifikacija s prve vožnje ili sl. Nebitno. U prvoj vožnji nisam bio jedini koji je zaboravio proći „duplu“ dionicu. U drugoj sam se vožnji tako više fokusirao na taj ulazak u drugi krug, no u trećoj sam vožnji opet – zaboravio… E tada sam bio jedini koji nije dionicu prošao drugi put. Nakon dolaska sa staze u servisno parkiralište bio sam poprilično zadovoljan s nastupom jer sam ispravio većinu grešaka iz prethodnih vožnji, no onda mi je sinulo… Toliko mi nije „sjeo“ taj „drugi krug“ da na prvu uopće nisam bio niti svjestan da ga nisam odvozio. No dobro, što je tu je. Tada razočaranje, a jednoga dana ćemo se tome, nadam se, smijati (samo se nadam ne u negativnom smislu 😉 ).

 

Tin Beraković - Toyota Yaris - 15. Nagrada Grada Zagreba - Autoslalom Špansko 2017 #6

Završni dojam

Usprkos svim malim problemčićima uoči i na utrci, danas gledajući zadovoljan sam. Problem kod prednjeg lijevog kotača nije nas ostavio izvan pogona, makar sam lupanje u desnim zavojima čuo i preko kacige koja poprilično „utiša“ okolne zvukove. Serijske gume stare nekoliko mjeseci poprilično su dobro držale na grubljem asfaltu karting staze, a ja sam, uz tatine savijete skupio dosta iskustva i na ovoj manifestaciji.

Žao mi je samo što je po mojem mišljenju, a i po čuđenju dosta poznanika koji nisu čuli za održavanje utrke u njihovu gradu, event bio premalo oglašavan što je pridonijelo malom broju gledatelja. Dapače, meni se desilo da sam gotovo pa zaboravio poslati prijavu za utrku, pošto se nigdje, čak niti na društvenim mrežama nije praktički uopće riječ napisala o manifestaciji. Smatram da je to veliki nedostatak u organizaciji automobilističkih evenata koji drastično koči popularizaciju autosporta u Hrvatskoj. Šteta.

No, kako bilo. Sljedeća utrka u planu je Kronometar Grobnik 15. listopada, ako nas svi uvjeti posluže, a nadam se da budu. 🙂

 

Studio Morgan