Tin Beraković - 11. Dani Dubrave #4

Sezona u početnim disciplinama

In Blog, Kako početi s autosportom by admin

U prošlom ste članku mogli čitati o mojim prvim dodirnim točkama s autosportom i utrkama, a u današnjem izdanju bloga malo “svježije” teme. Naime, proteklih mjesec dana konačno mi je označilo malo kontinuiraniji početak bavljenja automobilizmom. Odluka je bila ove sezone odvoziti čim više utrka autoslaloma i kronometra, koliko financije budu dopuštale… A ne dopuštaju mnogo 😛

Tin Beraković - Filip Krnjić - AKK Sveta Nedelja

Auto Karting Klub Sveta Nedelja – s prijateljem Filipom Krnjićem dan prije autoslaloma u Dubravi

Planovi za sezonu

Prva ovosezonska utrka autoslaloma bila je Kup Moslavine, no nju sam, kao i prvu utrku kronometra (13. Nagrada Tar-Vabriga) u okolici Poreča morao propustiti pošto u tom trenutku nisam mogao zatvoriti financijsku konstrukciju. Autoslalom i kronometar spadaju pod tzv. “početne” discipline autosporta, koje su manje zahtjevne od primjerice rally-a, ali i poprilično jeftinije. No, trošak za jednu takvu utrku ipak nije potpuno banalan. Startnina, koja se mora uplatiti organizatoru utrke kako bi mogli startati, za autoslalom i kronometar iznosi 300 kn (za rally je u Hrvatskoj oko 100 €). Uz startninu tu je i benzin za utrku, ali i put do mjesta njenog održavanja i nazad te eventualno cestarina i sl. troškovi. Sve skupa za jednu utrku ispadne do tisuću kuna, ako je utrka bliže Zagrebu i ako se vozi s praktički potpuno serijskim automobilom kao što je moj.

Tin Beraković - trkaće rukavice

Nekad bile trkaće rukavice… 😉

Planovi za sezonu #2

Ne čini se previše, niti nije. Ipak, mene je ponajprije kočila jedna tehnička stvar – gume. Od kako sam položio, na narančastoj Toyoti Yaris koju vozim prastare su gume koje ne pružaju baš previše gripa niti u otvorenom prometu, a kamoli na utrci. Tako smo, što detaljnije možete pročitati u prošlome članku, Rally Kumrovec 2015. godine odvozili sa stražnjim gumama (serijskima) tada starim punih deset godina… To me nije previše diralo do početka ove automobilističke sezone, kad sam planirao krenuti s utrkama.

 

Zapravo, pozitivna stvar kod vožnje na starim gumama jest što su granice automobila puno niže nego s novima, tj. granice su na nižim brzinama. To omogućava da osjetiš “borbu” s automobilom i naučiš primjerice kontrolirati proklizavanje automobila, a da pri tome ne moraš juriti velikim brzinama koje bi mogle biti opasne za promet, ali i nedovoljno iskusnog vozača. Kako bilo, ove smo godine, neposredno prije autoslaloma u Dubravi, nabavili nove gume (Uniroyal Rainsport 3) te je odluka o nastupanju u Dubravi bila konačna.

Tin Beraković - 11. Dani Dubrave #2 start

Na startu 11. Nagrade Dani Dubrave

11. Nagrada Dani Dubrave

Autoslalom u Dubravi (18. lipanj) najprije nije bio niti u planu da ću voziti, pošto sam tada trebao biti u Poreču kao turistički animator. No, kako sam se vratio prije no sam planirao (priča za neki drugi put 😉 ) nastup u bliskoj Dubravi bio je nezaobilazan.

 

Trema prije utrke bila je poprilična. Situaciju mi je ipak olakšala činjenica da je utrku vozio i klupski kolega i prijatelj Filip Krnjić koji je ranije ove sezone već nastupio na autoslalomu u Moslavini te je otprilike znao svu proceduru i tijek manifestacije. Prema Dubravi smo krenuli u rano jutro, a kad smo napokon došli u servisno parkiralište (boksove) trema se malčice smanjila. No, da mi slučajno ne bi sve išlo po planu – shvatio sam da sam doma zaboravio liječnički karton koji se mora predočiti na verifikaciji prije utrke. Ovaj put su mi progledali kroz prste… Vrativši se u boks ponovno me snašlo iznenađenje. Djelatnik utrke pitao me gdje mi je startni broj koji mora biti zalijepljen s obje strane automobila te bez kojeg ne mogu nastupiti. Gledao sam ga s nevjericom i željom da nekog prebijem jer, di da sad nabavim broj koji sam morao doma isprintati!? Činjenica je bila da sam za to ipak ja bio, pa, malčice kriv… Trebao sam obratiti više pažnje na pravilnik utrke za koji sam do tada bez razmišljanja smatrao da je “za štrebere”. Srećom, na utrci je bio i prijatelj koji živi u blizini te je otrčao isprintati brojeve. Ovim mu se putem još jednom zahvaljujem na tome! Trema je, makar tada manja negoli večer ranije bila tolika da uopće nisam osjećao glad tijekom cijelog jutra (inače jedem oko 6-7 puta dnevno).

Tin Beraković - 11. Dani Dubrave #2

Napokon start

Iščekivanje prve, trening vožnje već mi je poprilično išlo na živce i činilo me nervoznim. No, oko 11:30 sati krenula je trening vožnja. Napokon. Zanimljivo je kako te prvi metri nakon starta već potpuno oslobode treme i pretvore ju u čisti gušt. Trening vožnju iskoristio sam kako bih barem donekle popamtio konfiguraciju staze duge 1275 metara. Nakon trening vožnje, koju sam zbog ne poznavanja staze vozio rezerviranije, bio sam pomalo razočaran novim gumama za koje sam smatrao da će imati više gripa. Prije prve vožnje utrke, koja je startala oko 14 h, na utrku je došao i tata te sam mu na njegovo pitanje odgovorio kako sam pomalo razočaran gumama, nakon čega smo korigirali tlak u istima te je na sljedećoj vožnji razlika bila ogromna. Sasvim drugi auto. Na prvoj od tri vožnje rušio sam dva čunja (za svaki se dobije po 2 sekunde penalizacije) i to na istoj šikani. Koliko je važno dobro poznavati stazu nije uopće potrebno govoriti. Na spomenutoj su mi se šikani svi čunjevi na prvu činili u istoj ravnini te sam ostao dezorijentiran. Vrijeme do sljedeće vožnje iskoristio sam kako bih na licu mjesta detaljnije proučio kritična mjesta na stazi. Isplatilo se, jer, dobro poznavanje staze je neophodno za kvalitetno i brzo odvoziti vožnju. Sljedeće dvije vožnje mogao sam se više posvetiti postavljanju auta između šikana i što boljim točkama kočenja. Najzadovoljniji sam s posljednjom, trećom vožnjom koju sam odvozio iznad svojih očekivanja. Na kraju sam završio oko 34. mjesta generalno (od 65 vozača) s čime sam više nego zadovoljan s obzirom na (ne)pripremljenost automobila. Na kraju krajeva, najbitnije je skupljeno iskustvo, a nakon svake utrke priskrbiš ga poprilično!

IMG_20170701_132701_323

Pomalo “izolirano” servisno parkiralište u Generalskom Stolu

4. Nagrada Generalskog Stola

Do sljedeće utrke nije prošlo dugo. Bio je to još jedan autoslalom, 4. Nagrada Generalskog Stola u okolici Karlovca, a održavala se u subotu 1. srpnja. Na ovu sam utrku išao sam, Filip Krnjić nije nastupio, a sa mnom je krenuo samo prijatelj i fan utrka Ivan Kubasek. Na stazu uz rijeku Mrežnicu trebalo je doći još nekoliko prijatelja i prijateljica, kao i kolegica iz Poreča te ujedno i fotografkinja Tora Tkalec koja je bila u blizini. No sve se nekako izjalovilo te sam se pomalo, makar ipak okružen ljudima koje znam, osjećao usamljeno. Tome je ponajprije pridonijeo i smještaj staze i servisnog parkirališta koje je bilo smješteno na cesti usred šume. Sve u svemu lijep krajolik, no atmosfera je bila potpuno drugačija u odnosu na autoslalom u Dubravi. Puno manje gledatelja, no i vrlo lijepa i za početnika kao što sam ja tehnički izazovna staza.

Tin Beraković - 2

Autoslalom Generalski Stol – mješoviti osjećaji

Trening vožnjom bio sam poprilično razočaran. Činjenica je bila da nisam znao stazu te mi je cilj treninga bio ponajprije upoznati ju. No svi ti mješoviti osjećaji koje je potaknula sama atmosfera na utrci nekako su utjecali i na moje općenito raspoloženje. Kao da sam bio nekako tužnjikav, a zapravo bez razloga. Nakon trening vožnje krenuo sam po prijateljicu Toru u 23 minute udaljeno naselje. Vožnja po gotovo pa potpuno praznoj, a zavojima prelijepoj cesti, uz činjenicu da sam bio malčice na knap s vremenom poprilično me opustila te sam se na stazu vratio smiren i motiviran za vožnju. Btw Tori je nešto iskrsnulo i morala se vratiti u Zagreb te je ispalo da sam se bez veze vozio 40-ak minuta. No definitivno se isplatilo! 😀 Očito Bog zna najbolje. 😉

 

Prvu vožnju utrke odvozio sam tri sekunde brže nego trening, no i dalje nisam bio zadovoljan. Baš mi je trebalo vremena da popamtim stazu i skužim kako ju najbrže proći. Drugu vožnju odvozio sam za još sekundu brže nego prethodnu, no potpuno sam zadovoljan bio tek s trećom na kojoj sam vrijeme popravio za još dodatne dvije sekunde (1:09:334 min na stazi dugoj 1,3 km). Nakon zadnje vožnje preplavio me osječaj zadovoljstva. Ne zato što sam odvezao perfektnu vožnju, jer nisam, još ima mjesta za malo popraviti vrijeme s ovim automobilom. Vožnja je bila poprilično dobra s obzirom na automobil, ali najviše me obradovala činjenica da sam svakom vožnjom popravljao vrijeme i da se vozila još koja vožnja bio sam siguran da bih uspio skinuti još barem, možda sekundu. I tako, nakon Dubrave koja me više nego ugodno iznenadila, za nama je i Generalski Stol prožet mješovitim osjećajima. Iskustvo skupljeno na stazi uz Mrežnicu je golemo!

Tin Beraković - 1

Samo korekcija tlaka u gumama može bitno popraviti upravljivost automobila

Klase i pripremljenost automobila

Da malo pojasnimo osnovna pravila autoslaloma. Za početak, na utrci se voze ukupno četiri vožnje. Najprije trening koji ne ulazi u ukupne rezultate, a nakon toga i tri vožnje utrke od kojih se na kraju zbrajaju dvije najbolje što čini konačni rezultat na natjecanju.

 

Natjecatelji su raspoređeni u nekoliko klasa ovisno o preinakama na automobilima (tj. na motoru) te samoj zapremnini motora. Ja sam vozio u “klasi 2” serijskih automobila. Druga je to od najslabijih klasa, no nije sve tako jednostavno kako na prvu izgleda. Naime “klasa 1” obuhvaća serijske automobile do 1200 ccm, “klasa 2” serijske automobile od 1300 ccm (koliko ima moja Toyota Yaris) do 1600 ccm (koliko imaju neki automobili i s po 50-ak KS više). Klasa 3 automobile s više od 1600 ccm, dok su klase 4, 5, 6 i 7 određene za automobile s više preinaka (trkaći i dr.). Na automobilima koji spadaju u serijske klase moguće je raditi preinake na ovjesu, kočnicama i sl. te koristiti tzv. semi slick gume (recimo nešto između serijske i trkaće gume). Takve preinake i u “serijskoj” klasi poskupljuju natjecanje ako vozač želi biti imalo konkurentan. No, to su utrke.

Tin Beraković - 11. Dani Dubrave #1

Klase i pripremljenost automobila #2

Što se mog automobila tiče, riječ je o Toyoti Yaris s potpuno serijskim 1.3 motorom koji razvija 86 konjskih snaga (KS). Na automobilu su jedino tvrđe opruge (amortizeri su serijski) te promijenjen zadnji lonac na auspuhu. Gume su također serijske, Uniroyal Rainsport 3 (205/40 17′) koje su na automobilu i u otvorenom prometu. U Generalskom Stolu pričao sam s Damirom Petrovićem koji autoslalom vozi od 2008. godine te je u vrhu “klase 2” sa svojim pripremljenim Suzuki Swiftom GTi. Ukazao mi je na nekoliko preinaka koje bi trebao napraviti na Yarisu kako bih dobio još koju sekundu na utrci. Uvijek mi je bilo vrlo zanimljivo slušati o tehničkoj strani automobila na utrkama od iskusnijih vozača. Zanimljiva mi je bila činjenica da bi, po Petrovićevoj prosudbi, samo da stavim manje kotače na auto (sada su veličine 17 cola što je previše za auto tih predispozicija) dobio oko 2 sekunde po vožnji na stazi u Generalskom Stolu.

 

Puno je preinaka i korekcija još potrebno napraviti da bi auto bio konkurentan u klasi. Ovako nije konkurentan ni u odnosu na neke automobile u nižoj klasi. No, cilj mi je ponajprije skupiti što više iskustva, ne nužno ostvariti neki rezultat. Iduća utrka (autoslalom) je 9. rujna na Auto Karting Centru Špansko u Zagrebu.

 

Do čitanja! 😉

Tin Beraković - 11. Dani Dubrave #3

U Dubravi bogatoj gledateljima vladala je prava trkaća atmosfera!