Tin Beraković - Toyota Yaris 1- 4. Rally Kumrovec

Kako početi s autosportom – Uvod

In Blog, Kako početi s autosportom by admin

Kao što sam u početnoj objavi i najavio, na blogu ćete moći čitati i serijal članaka pod rubrikom “Kako početi s autosportom“. Rubrika je zamišljena tako da što realnije mladim ljudima prikaže sam put prema početku bavljenja automobilističkim utrkama. Sa svim preprekama i benefitima. Sve to paralelno s mojim početkom bavljenja istime.

Naime, od kraja osnovne, a poglavito tijekom srednje škole velika mi je želja bila jednoga dana voziti utrke, kao što je do moga rođenja te i sada u manjoj mjeri vozio i moj otac. No, autosport se po mnogočemu razlikuje od nekih drugih sportova kojima bi se djeca jednoga dana željela baviti. Prvenstveno, tu je jedan ključan faktor za bavljenje automobilizmom – financije…

Tin Beraković

E, a kaj može đir bez vozačke!?

Tatinim stopama

Od samog rođenja bio sam okružen automobilizmom, što tada naravno nisam posebno niti primjećivao. Naime, tata mi se tada još aktivno bavio autosportom, točnije rally-em, pa smo doma imali trkaći auto, na rođendane išli kod obiteljskih prijatelja kao što su primjerice Lončarići (obitelj jednog od tatinih najboljih prijatelja, ujedno i četverostrukog prvaka Hrvatske u rally-u, Nenada Lončarića), igralo se s autićima (naravno trkaćim) te na TV-u gledalo utrke. Sjećam se da mi je jedno vrijeme rutina bilo gledanje Monster Truck emisija ujutro prije vrtića, uz ispijanje kakaa.

Tata me u automobilizam polako uveo na mnoge načine – upisao me na trodnevnu školu kartinga u Karting Centru Špansko, vodio me sa sobom kad se išlo na organizirane zimske vožnje po snijegu, a kasnije i kroz brojne razgovore o svojem bavljenju rally-em, koje sam sjedeći na stolu šivaće mašine u radioni, s ogromnim zanimanjem slušao. No tada, a i dosta vremena kasnije, nisam znao da ću jednoga dana i sam imati želju za bavljenjem automobilističkim utrkama…

Boris Beraković - Tin Beraković - Franjo Mijić - Toyota Celica GT4 - 5. Rally Kumrovec

Podrška tati na Rally Kumrovec 2016., nakon jurnjave u Austriju po dio za automobil prije samog starta

Donesena odluka

Odluka da ću se u budućnosti baviti automobilima i vožnjom definitivno je donesena tijekom srednje škole. Tada sam počeo doslovno gutati sve stare automobilske časopise koje smo imali doma pohranjene. Kada ih je ponestalo doma, od prijatelja sam posudio cijelu kolekciju Auto Klub magazina koju sam pročitao tijekom jednog ljeta. Uz to, na PlayStation-u sam provodio sate vozeći Richard Burns Rally na starom volanu za konzole, a kasnije, nakon godinu dana švercanja vlakom u školu i honorarnog košenja jednog dvorišta u Samoboru (što radim i danas) kupio sam si, uz tatinu malu nadoplatu, novi i kvalitetniji volan za PS, i to s punim okretom, slično kao u pravim automobilima, što mi je tada bilo kao da su mi dali da vozim Ferrari!

Prvi sam vlastiti automobil kupio na ljeto kada sam navršavao sedamnaest godina. Riječ je o zelenom Suzuki Swiftu GTi s potrganim sinkronom čini mi se druge brzine, koji je ujedno više hrđav nego što nije. Kupio sam ga novcima koje sam zaradio radeći na benzinskoj postaji kao perač prozora, a zanimljivo je da ga nikad nisam vozio. No, još uvijek čeka da ga jednoga dana, kad ću imati priliku, složim.

Tin Beraković - Toyota Yaris 2

Vozačka dozvola i glupo razmišljanje

Vozačku dozvolu dobio sam u prosincu 2014., gotovo pola godine nakon osamnaestog rođendana. To “kašnjenje” s dobivanjem vozačke naprosto me izluđivalo. Razlog tome bile su financije, jer vozačku nisam plaćao sam već su mi ju platili roditelji. Na čemu sam im, kao i na milijun drugih stvari, jako zahvalan! Kako bilo, dan polaganja bio je petak i to rano poslijepodne. Čim sam dobio potvrdu da sam položio jurili smo na policiju u Samobor podići papir s kojim smijem voziti. Došao sam pred staklena vrata policijske zgrade u 15:00 h (dam se kladit da je bilo 14:59…), no vrata su bila taman zaključana te sam kao prosjak molio službenicu s druge strane vrata da me pusti unutra. Nisam uspio. Zanimljivo je kako bi nekad dao sve da dođeš na neko mjesto, a kasnije bi dao sve da tamo ne moraš ići… Papir-dozvolu za vožnju tako sam podigao tek sljedeći radni dan, u ponedjeljak ujutro.

Nakon dozvole za vožnju “morao sam” što prije nadoknaditi svo iskustvo u vožnji koje sam potratio u razdoblju od osamnaestog rođendana do dobivanja vozačke. Bilo je to glupo razmišljanje neiskusnog mladog vozača s visokim ciljevima. Tako sam jednoga dana, dva mjeseca nakon polaganja, jureći po relaciji koja mi je služila kao “trening brzinac” izbjegavajući gori scenarij – pogodio rinzol te napravio solidnu štetu na prednjem ovjesu automobila. Stvar je u tome da nisam imao iskustva i znanja za pravilno reagirati u situaciji u kojoj sam se našao. Bila je to situacija koja me naučila lekciji.

Tin Beraković - Franjo Mijić - Toyota Yaris - 4. Rally Kumrovec

Na ceremonijalnom cilju prve utrke – 4. Rally Kumrovec 2015.

Prva utrka

Otprilike četiri mjeseca nakon dobivanja vozačke dozvole uslijedio je moj prvi korak u automobilističkoj karijeri – prva utrka! Kako sam tada već počeo pomalo pisati o hrvatskome autosportu, pa tako i radio intervjue s vozačima za organizatore 4. Rally Kumrovec 2015., poslao sam upit smijem li nastupiti na utrci kao predvozač, pošto nisam imao nikakvu zaštitnu opremu u automobilu bez koje se ne može voziti u konkurenciji. Dobio sam odobrenje organizatora, no stvar je trebala još proći završno, teže odobrenje – mamino. Naime, na utrci sam namjeravao nastupiti s Toyotom Yaris 1.0, maminim autom kojim se ona inače vozi na posao. Kako sam znao da mamino odobrenje za vožnju neću dobiti, a i tata je to znao, dogovorili smo se da mami nećemo niti reći. I nismo. Samo sam joj rekao kako će auto biti izložen u Kumrovcu u sklopu utrke. Prošlo je! 😉 Trebalo je još samo pronaći suvozača, i to je to. No, kako to obično biva – situacija se malčice izokrenula…

Tin Beraković - Toyota Yaris 3 - 4. Rally Kumrovec

Prvi trkaći kilometri – prolog 4. Rally Kumrovec 2015.

Prva utrka #2

Da će mi biti suvozač, dogovorio sam se s budućim šogorom jedne cure s kojom sam se tada družio. Sve je bilo dogovoreno. No, dan prije utrke nesuđeni suvozač ipak nije uspio dobiti slobodan dan na poslu pa nije mogao niti nastupiti na rally-u. Srećom, prijatelj iz osnovne škole, Franjo Mijić uskočio je na mjesto suvozača. Ipak, niti on nije bio slobodan za prvi dan manifestacije te sam na popisivanju staze bio sam. Drugim riječima, nismo imali radar, iliti bilješke zavoja koje suvozač čita vozaču kako bi znao kakav ga zavoj očekuje, što omogućava puno brže i sigurnije prolaske. No nebitno. Dio troškova utrke, koji je uključivao troškove za gorivo, skromnim prilogom pomogao nam je riješiti Vladimir Zerec, vlasnik emisije SHIFT – AutoMoto Magazin te tada novootvorenog portala Motorsport.hr za koji sam upravo trebao početi pisati. Startninu za utrku, koja inače za rally iznosi oko 100 € nismo trebali platiti pošto smo vozili kao predvozači, tj. izvan konkurencije.

Tin Beraković - Toyota Yaris 4 - 4. Rally Kumrovec

Na brzincu u Kumrovcu, s prastarim gumama, bez zadnjih kočnica i s malo iskustva

Prva utrka #3

Sa suvozačem Franjom Mijićem te prijateljem i fotografom Alexom Blažinom u subotnje jutro krenuo sam za Kumrovec. Cijelim me putem lovila velika trema, iako sam dan prije odvozio svoje prve trkaće kilometre na prologu kod Termi Tuhelj, gdje mi je na suvozačko mjesto sjeo tatin dugogodišnji suvozač Damir Vlašić – Špicko koji mi je tijekom vožnje usput i objašnjavao kako se pojedini zavoj prolazi. Trema prije stizanja u Kumrovec u jednom trenutku bila je tolika da sam se na kružnom toku htio okrenuti i vratiti se doma. Srećom, dečki su me urazumili te smo ipak nastupili na našoj prvoj utrci. Na startu prvog brzinskog ispita mislio sam da ću samo prokruzirati po stazi, jer bolje neću moći. No, trema se odmah poslije prvog zavoja potpuno pretvorila u čisti gušt, a tempo vožnje niti nije bio loš za mizerno iskustvo koje smo imali u vožnji, prastare tada deset godina stare stražnje serijske gume te nedostatak radara. Zaljubili smo se u utrke! Ujedno, na toj smo utrci uvidjeli koliko nam je puno iskustva i znanja još potrebno za bavljenje autosportom.

Bitan događaj toga dana je i povratak za Zagreb tijekom kojeg mi je Špicko pokazao tehniku mijenjanja brzina s međugasom, iliti “šaltanje s međugasom“, koju sam vježbanjem do kasnih večernjih sati shvatio. Tehnika je to koja služi za izjednačenje broja okretaja motora i mjenjača pri prebacivanju iz više u nižu brzinu, a ujedno i pridonosi očuvanju getribe (mjenjača). No detaljnije o tome moći ćete čitati u posebnom članku u suradnji s profesionalcima.

Tomislav Pospiš - Tin Beraković - Renault Clio Sport - INA Delta Rally 2015.

Na suvozačkom mjestu Tomislavu Pospišu u Renault Cliu Sport

Prva suvozačka uloga

Nakon Rally Kumrovca dobio sam poziv od Tomislava Pospiša koji je planirao voziti 41. INA Delta Rally te je tražio suvozača. Uz malo straha da neću adekvatno odraditi suvozački posao, koji nije nimalo lagan, prihvatio sam ponudu. Od Pospiša sam mnogo naučio, što suvozačkog posla što vozačkog. Najviše me tada zaintrigirala tzv. tehnika kočenja lijevom nogom. Nije nimalo banalno koliko se možda iz naziva čini. Riječ je ponajprije o zadržavanju automobila na putanji kada on počne podupravljati (bježati preko nosa) u zavoju. Vrlo interesantna tehnika koju sam nedavno uvježbavao, no iako mi se čini da sam polako skužio “caku”, vjerujem da mi je ostalo još poprilično da ju usavršim.

Od tada sam još jedan put sjeo na suvozačko mjesto, i to Ivici Mariću u Škodi Fabiji 2.0 na ovogodišnjem INA Rally Kumrovcu.

honda-accord-aerodeck-rally-show-santa-domenica-2015-tin-berakovic-franjo-mijic-2

Honda Accord 2.0 Aerodeck s kojom smo nastupili na svetonedeljskom makadamu, još u čitavom izdanju

6. Rally Santa Domenica i prevrtanje na krov

Sljedeća utrka koja je uslijedila bila je domaća, 6. Rally Show Santa Domenica u okolici Svete Nedelje i Samobora, a koji organizira moj klub, AKK Sveta Nedelja. Bila je to utrka na kojoj nam je sve bilo “na knap”. Za početak, suvozač (Franjo Mijić) i ja kasno smo uopće i saznali da ćemo moći nastupiti, jer nismo imali automobil sve do nedugo prije datuma manifestacije. Na kraju, automobil nam je ustupila tvrtka AutoRent – Rent a Car, uz sponzorsku podršku tvrtki Folije Zagreb, Caffe Bar PAUN te Vučna Služba MINJA. Više o cijelom događaju, koje smo završili prevrtanjem na krov možete pročitati u izvještaju.

Tin Beraković - Toyota Yaris - Photosession by Alex Blažina

Na stazi 11. Nagrade Dani Dubrave

Daleko još od pravog vozača

Nakon popularne “Santa Domenice” 2015. uslijedilo je nešto više od godinu dana pauze od nastupanja na natjecanjima. Ove godine ta pauza je prekinuta suvozačkim mjestom u Kumrovcu te nedavnim nastupom na autoslalom utrci 11. Nagrada Dani Dubrave, o kojoj ćete, zajedno s izvještajem nakon autoslalom utrke ove nedjelje u Generalskom Stolu kod Karlovca moći čitati u sljedećem članku.

Bitno je naglasiti da doći na razinu za voziti utrke nije jednostavno, a kamoli za biti konkurentan. Meni fali još poprilično znanja i iskustva do toga. Ipak, vrijedi se truditi i skupljati iskustvo jer gušt koji vožnja, a pogotovo ona sportskija pruža – nešto je neopisivo riječima.